ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σενάριο για υποχρεωτικά self test σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων

Σενάριο για υποχρεωτικά self test σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ανεβάζει ταχύτητες το επιχειρησιακό πλάνο της κυβέρνησης για τη διεύρυνση της περιμέτρου των self-test, όπως προαναγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό κατά την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον Covid-19.

Έτσι στον σχεδιασμό που καταρτίζεται από την κυβέρνηση, εξετάζεται να γίνουν υποχρεωτικά. Η πρόβλεψη αυτή θα αφορά κατηγορίες εργαζόμενων σε κλάδους των οποίων η λειτουργία θα μπει κάτω από την ομπρέλα των self-test.

Η μορφοποίηση του σχεδίου οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να να πραγματοποιηθούν ακόμη και την ερχόμενη Παρασκευή.

Η επιτυχημένη -όπως κρίνεται εκ του αποτελέσματος από τα δεδομένα της εφαρμογής τους στην επαναλειτουργία των λυκείων- πρεμιέρα των αυτοδιαγνωστικών τεστ παράγει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και συγκεκριμένο επιδημιολογικό όφελος.

«Οι ασυμπτωματικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον ιό όχι μόνο στη σχολική αίθουσα και στη σχολική κοινότητα, αλλά και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Άρα, αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων, κάτι που θα μειώσει τη διασπορά. Αυτό έχει αποδειχθεί και από άλλες χώρες, που τα έχουν χρησιμοποιήσει, όπως η Αυστρία» όπως τόνισε στο Mega η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως υπογράμμισε η κα Πελώνη:

«Είναι συμπληρωματικό, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους καθημερινούς χιλιάδες ελέγχους που γίνονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και το “τείχος” ανοσίας που χτίζεται σιγά - σιγά με τον εμβολιασμό. Μην ξεχνάμε, βεβαίως, ότι ακόμη και αν είμαστε αρνητικοί στο test, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ως προς την τήρηση των μέτρων. Όσο βρίσκεται ο ιός στη ζωή μας, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να τον πολεμάμε με τα πρόσθετα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ