ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φρένο» στις συζητήσεις για άνοιγμα και Πάσχα: Το μήνυμα Μητσοτάκη και οι ανακοινώσεις για self test

«Φρένο» στις συζητήσεις για άνοιγμα και Πάσχα: Το μήνυμα Μητσοτάκη και οι ανακοινώσεις για self test
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Το απόγευμα θα γίνουν από την κυβέρνηση οι ανακοινώσεις για τις κατηγορίες των εργαζομένων που θα μπουν κάτω από την «ομπρέλα» των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός ζητά να σταματήσουν τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από την πανδημία, θα αποκρυσταλλωθούν και οι ομάδες για τις οποίες η διενέργεια των self test θα είναι υποχρεωτική για να μπορούν να πηγαίνουν στο πόστο της εργασίας τους.

Η σχετική πρόβλεψη κατά τις ίδιες πηγές θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, για την κυβέρνηση η χρήση των self test αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα σε αυτήν την φάση της πανδημίας, κατά την οποία αρχίζουν να διαφαίνονται σημάδια σταθεροποίησης.

Τέτοια θεωρείται ότι αποτελεί το ισοζύγιο εισαγωγώνεξαγωγών στα νοσοκομεία.

Σε αυτό το φόντο συνεδριάζει αυτήν την ώρα η Kοινοβουλευτική Oμάδα της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα βάλει «φρένο» στα σενάρια και στις συζητήσεις για την επόμενη φάση της άρσης των περιορισμών.

Το κλίμα υπεραισιοδοξίας, άλλωστε που έχει διαμορφωθεί θεωρείται επικίνδυνο.

«Πηγαίνουμε βήμα –βήμα» είναι το μήνυμα που θα εκπεμφθεί ενώ κατά πληροφορίες γίνεται και μια συνοπτική ανασκόπηση στην πανδημία.

Ωστόσο, αναμένονται με ενδιαφέρον οι αναφορές στα βήματα που -εφόσον επιτραπεί από τους ειδικούς- μπορούν να τονώσουν την αγορά ενόψει του Πάσχα.

Αναπόδραστα τις πρωθυπουργικές αναφορές θα διατρέξουν και τα εθνικά θέματα, με δεδομένη την παρουσία στην Αθήνα, του επικεφαλής του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης στην Αθήνα, αλλά και την επικείμενη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλουτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Επιπλέον σημαντική πτυχή αυτής της συνεδρίασης της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά από τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία θα επιχειρηθεί η αποδόμηση των αιτιάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ