ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη στον αγώνα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών

Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη στον αγώνα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα σε όλη την Ελλάδα των μαθητών, των γονιών τους, των εκπαιδευτικών έτσι ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τη σημερινή Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Παιδεία.

«Σήμερα, Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Παιδεία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σε όλη την Ελλάδα των μαθητών, των γονιών τους, των εκπαιδευτικών έτσι ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και να γίνονται συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία από τον ΕΟΔΥ, να υπάρξει άμεση αραίωση των τμημάτων, να αποκτήσουν προτεραιότητα οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και βεβαίως να καταργηθεί εδώ και τώρα η Τράπεζα Θεμάτων, να μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια και οπωσδήποτε για φέτος να μην ισχύσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια», συμπλήρωσε, λίγο πριν τη συνάντησή του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

«Συναντήσαμε σήμερα τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, όπου του εκθέσαμε τους προβληματισμούς της ΟΛΜΕ όσον αφορά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Στόχος της ΟΛΜΕ είναι το ασφαλές άνοιγμα και έχουμε θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε: «Δυστυχώς δεν είχαμε αραίωση των τμημάτων σε 15μελή τμήματα, όπως έχουμε ζητήσει από τον Αύγουστο 2020, το θέμα των αυτοδιαγνωστικών τεστ είναι ένα επικουρικό μέτρο το οποίο όμως πρέπει να προστεθεί και παρουσία του ΕΟΔΥ και όπως υποστηρίζει η ΟΛΜΕ μία φορά την εβδομάδα τεστ του ΕΟΔΥ σε κάθε σχολική μονάδα».

«Το θέμα των εμβολιασμών πρέπει να λήξει σύντομα, εμείς θεωρούμε ότι έπρεπε να έχει λήξει στις 10 Μαΐου το αργότερο γιατί αλλιώς δεν θα δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας, που το θέλουμε ιδιαίτερα στις Πανελλαδικές εξετάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ