ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για άρση ασυλίας Αραχωβίτη: Σαθρό το πολιτικό υπόβαθρο της υπόθεσης

ΣΥΡΙΖΑ για άρση ασυλίας Αραχωβίτη: Σαθρό το πολιτικό υπόβαθρο της υπόθεσης
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για σαθρό υπόβαθρο και απουσία οποιασδήποτε ένδειξης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας του Σταύρου Αραχωβίτη, για την υπόθεση της Folli Follie.

«Με σαθρό υπόβαθρο και με την απουσία οποιασδήποτε ένδειξης αποφασίστηκε, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης, η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folie Folie», αναφέρουν πηγές τις Κουμουνδούρου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην απουσία οποιασδήποτε ένδειξης, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και επεσήμανε:

«Πώς ένα email ενός υπαλλήλου που επικαλείται ότι στηρίζω τον Όμιλο είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να βασιστεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία εναντίον μου;»

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για παρέμβαση» υπογράμμισε ο Σταύρος Αραχωβίτης, καταγγέλλοντας πολιτικές σκοπιμότητες.

Παρότι τα κόμματα συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις ενδείξεις, ώστε να προχωρήσει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, επικαλέστηκαν τον Κανονισμό της Βουλής σύμφωνα με τον οποίο το «Σώμα» δεν μπορεί να μπει στην ουσία των γεγονότων.

Της ονομαστικής ψηφοφορίας απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εφαρμογή της απόφασης του να μην συμμετέχει στις διαδικασίες στις οποίες παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής με πρόσχημα την πανδημία, που μέσω της επιστολικής ψήφου αλλοιώνεται η ελεύθερη βούληση των βουλευτών.

«Δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο ένα στήσιμο από κάποιον για να κονομήσει λεφτά από τη διοίκηση και να συκοφαντήσει» είπε από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ μίλησε για φάμπρικα άρσεων ασυλίας για ψύλλου πήδημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ