ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Reuters: Η Ελλάδα αίρει την υποχρεωτική καραντίνα σε τουρίστες από την ΕΕ και πέντε ακόμα χώρες

Reuters: Η Ελλάδα αίρει την υποχρεωτική καραντίνα σε τουρίστες από την ΕΕ και πέντε ακόμα χώρες
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ελλάδα σκοπεύει να άρει τους περιορισμούς υποχρεωτικής καραντίνας από την επόμενη εβδομάδα για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε ακόμα χώρες που έχουν εμβολιαστεί ή είναι αρνητικοί στο τεστ COVID-19, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters την Τετάρτη.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι θα ανοίξει τον τουρισμό της στα μέσα Μαΐου, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, προσθέτοντας ότι ήδη τον περασμένο μήνα η Ελλάδα ήρε την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί και έχουν αρνητικό τεστ.

«Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού στο Reuters, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Ασφαλείς πηγές δήλωσαν, ωστόσο, στο CNN Greece, ότι το εν λόγω σχέδιο είναι υπό διαμόρφωση και θα κριθεί και με γνώμονα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος είπε πως οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας, και από δύο συνοριακές διελεύσεις.

Οι επιβάτες από αυτές τις χώρες δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, αρκεί να αποδείξουν ότι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 ή να δείξουν αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται σε εγχώριους περιορισμούς του lockdown.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, όλοι οι ξένοι που φτάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού και να μπαίνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες. Για τους τουρίστες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαιτείται δεύτερο τεστ κατά την άφιξή τους.

Η Ελλάδα πέτυχε καλύτερα από άλλες χώρες της ΕΕ στο να συγκρατήσει το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά η επανεμφάνιση μολύνσεων COVID-19 ανάγκασε τη χώρα να επιβάλει περιορισμούς lockdown από τον Νοέμβριο, καταλήγει το δημοσίευμα του Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ