ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κικίλια με τον περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ

Συνάντηση Κικίλια με τον περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ
INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην Αθήνα ανοίγει το πρώτο γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από σήμερα, Πέμπτη, ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, στην Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας και Χανς Κλούγκε θα υπογράψουν τη συμφωνία στις 11:00, ενώ προηγήθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση του υπουργού Υγείας με τον περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργείου Υγείας και της ελληνικής κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στην υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).

Στις 15:00 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, θα παρουσιάσουν το Πενταετές Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συνεδρίαση θα μιλήσει και ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου, ο κ. Χανς Κλούγκεσυνοδευόμενος από τον κ. Κικίλια, θα επισκεφθεί την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στον Ελαιώνα και το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του Χανς Κλούγκε στη χώρα μας ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ