ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για άνοιγμα φροντιστηρίων: Αναμένουμε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή

Κεραμέως για άνοιγμα φροντιστηρίων: Αναμένουμε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή
INTIME NEWS

Την ικανοποίησή της για την επιστροφή των μαθητών Λυκείου στις τάξεις εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ευχαριστώντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό για την ανταπόκρισή τους στη διαδικασία αυτοδιάγνωσης μέσω των self test και την υποδειγματική τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Περιγράφοντας τα self test ως έναν προσυμπτωματικό έλεγχο ενός υγιούς πληθυσμού με στόχο τη διακοπή της περαιτέρω μετάδοσης του ιού, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών είναι συντριπτική.

«Η εγκυρότητα των self test αποδεικνύεται σε πάνω από 70%, ενώ σε τυχόν ψευδώς αρνητικά -και να μην ήταν εν τέλει- μιλάμε για λιγότερα από μία στις 1.000 περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά, επικαλούμενη τα στοιχεία του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει τεθεί υπόψιν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, καθώς αποτελεί αίτημα των υποψηφίων.

Για την ώρα ωστόσο οι ειδικοί δεν έχουν δώσει το «πράσινο φως», εκτιμώντας πως είναι πιθανό τα self test να χρησιμοποιηθούν και σε αυτήν την περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης, δήλωσε πως συζητείται για μετά το Πάσχα, τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και σε επίπεδο Επιτροπής, διαβεβαιώνοντας πως οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν κανονικά τον Ιούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ