ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Ανεπάρκεια και προχειρότητα στον τουρισμό

Φώφη Γεννηματά: Ανεπάρκεια και προχειρότητα στον τουρισμό
INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προτάσεις για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού κατάθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή, στη συζήτηση σχετικής επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και έλλειψη σχεδιασμού.

«Τι κάνατε για να αντιμετωπίσετε την δύσκολη κατάσταση, τίποτα συγκεκριμένο, μόνον ανέμελες δηλώσεις στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης», είπε η Φώφη Γεννηματά και επέκρινε την κυβέρνηση για προχειρότητα που συνεχίζεται και φέτος.

«Μιλάτε για covid free νησιά και αφήνετε απέξω όλα τα μεγάλα νησιά τις ναυαρχίδες του τουρισμού μας», ανέφερε και έκανε λόγο για διαχείριση με επικοινωνιακούς όρους με κίνδυνο να χαθούν πολύτιμα έσοδα για τη χώρα.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις συνεχείς παρεμβάσεις της δίχασε την επιτροπή των επιστημόνων και κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και πώς τώρα παραιτείται από την ευθύνη της και λέει στους πολίτες "Πάρτε τα self tests και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας", είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα και χαρακτήρισε μεγάλη αστοχία το άνοιγμα άνευ όρων των χερσαίων συνόρων, την έλλειψη συμφωνιών με τρίτες χώρες, συγκεχυμένα και καθυστερημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, διάκριση των τουριστικών περιοχών σε «δήθεν επικίνδυνες» και «μη επικίνδυνες» καταδικάζοντας έτσι πολλές από αυτές.

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε στα πέντε μέτρα που προτείνει το ΚΙΝΑΛ για μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο:

1.Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός εργαζομένων στον τουρισμό το αμέσως επόμενο διάστημα.

2.Εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα ταξίδια και υποχρεωτικό πρόσφατο αρνητικό τεστ για επισκέπτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

3.Μείωση ΦΠΑ στο 6% για τουρισμό και εστίαση έως τέλος 2021 και αναστολή του μέτρου αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

4.Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

5.Στήριξη εργαζομένων σε τουρισμό κι εστίαση και κήρυξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας τους ως υποχρεωτικών.

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. επέμεινε στην ανάγκη σύναψης διμερών συμφωνιών ιδίως με ΗΠΑ, Ρωσία και Μεγάλη Βρετανία, στο μοντέλο αυτής με το Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ