ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη από κοινού Δένδια - Παναγιωτόπουλου την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία

Επίσκεψη από κοινού Δένδια - Παναγιωτόπουλου την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα επισκεφθούν αύριο, Τρίτη, τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες, στο πλαίσιο προώθησης και εμπέδωσης της αμυντικής διπλωματίας, καθώς και ενίσχυσης της διπλωματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στο Ριάντ, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ενώ θα συναντηθεί διαδοχικά με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χαζράφ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν, και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Αντέλ αλ Τζουμπέιρ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Χαλίντ μπιν Σαλμάν, και με τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών, πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν.

Κατά την επίσκεψη του κ.κ. Δένδια και Παναγιωτόπουλου στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για πολιτικές διαβουλεύσεις.

Επίσης, αναμένεται υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας για τη στάθμευση ξένων δυνάμεων στο έδαφος της άλλης χώρας, όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ