ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής αποκάλυψε ο Κυρ.Τόμπρας στην Προανακριτική

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής αποκάλυψε ο Κυρ.Τόμπρας στην Προανακριτική
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία υπό το φως της κατάθεσης του Κυριάκου Τόμπρα  στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει «κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής» με αφορμή αποκαλύψεις του Κυρ.Τόμπρα περί νομοθετικών ρυθμίσεων που, όπως αναφέρει, συνιστούν «ένα κανονικό πάρε-δώσε σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», και αφήνουν τον ΣΥΡΙΖΑ «βαρύτατα εκτεθειμένο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μάρτυρας Κ. Τόμπρας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική της Βουλής, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συναλλαγής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενέταξε με τροπολογία την 1η Απριλίου του 2019, τις εμπορικές εταιρείες του αναγκαστικού νόμου 89/1967 στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών προκειμένου να απαλλαγούν από την φορολογία που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά.

»Ένα κανονικό πάρε-δώσε δηλαδή σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Ανατρέχοντας στο συγκεκριμένο νόμο, 4605 και στα άρθρα 38 και 39 της 1ης Απριλίου 2019 επιβεβαιώνονται απολύτως αυτά που λέει ο μάρτυρας. Πράγματι υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις με αυτό το περιεχόμενο.

»Πρόκειται για μια κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής. Ο κ. Τσακαλώτος που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ας εξηγήσει: Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα; Όποια κι αν είναι η απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ