ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown: Νέες ανακοινώσεις Μητσοτάκη εντός της ημέρας για φοροελαφρύνσεις

Lockdown: Νέες ανακοινώσεις Μητσοτάκη εντός της ημέρας για φοροελαφρύνσεις
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιεί από το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός με συνεργάτες και υπουργούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προβεί σε νέες ανακοινώσεις για την εφαρμογή στοχευμένων φοροελαφρύνσεων σε ομάδες πολιτών και επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και το συνακόλουθο lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» των συσκέψεων που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, βρίσκεται και το σχέδιο της επίσπευσης της επιχείρησης «Ελευθερία», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη δεχτεί την εισήγηση για να παραμείνουν ανοικτά τα εμβολιαστικά κέντρα Covid 19 καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς και την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα έως τις 10 το βράδυ.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση προχωρά κατά προτεραιότητα το πρόγραμμα των εμβολιασμών, καθώς όπως και ο ίδιος κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατά το μήνυμά του την Τετάρτη το απόγευμα:

«Παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί. Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό».

Εξάλλου ένα από το μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση, είναι ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά ποσοστά ηλικιωμένων, οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι έναντι της Covid 19.

Υπό το πρίσμα αυτό, το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται η λεπτομερής εξειδίκευση όλων των μέτρων που περιλαμβάνονται στον «οδικό χάρτη» της εξόδου από τo lockdown, από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να εξηγήσει αναλυτικά τα μέτρα που θα λάβει η πολιτεία εντός των προσεχών γιορτινών ημερών. Ειδικότερα, αναμένεται να ανακοινωθούν, πέραν της ισχυρής παρουσίας της Αστυνομίας στο εθνικό οδικό δίκτυο και ενδελεχείς έλεγχοι για την επαλήθευση των κατ' εξαίρεση μετακινήσεων πολιτών (π.χ. αγροτικές εργασίες, ιατρικές επισκέψεις κλπ.)

Παράλληλα, στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, η εξείδικευση των μέτρων που αφορούν τον κλάδο της εστίασης από τους αρμόδιους υπουργούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ