ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία Κικίλια για εμβολιασμούς και σε ιδιωτικές μονάδες

Τροπολογία Κικίλια για εμβολιασμούς και σε ιδιωτικές μονάδες
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Τη δυνατότητα και σε ιδιωτικές μονάδες να πραγματοποιούν εμβολιασμούς κατά της covid 19 προβλέπει υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που φέρει τις υπογραφές του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, για κάθε εμβολιασμό θα χορηγείται στους ιδιωτικούς φορείς αποζημίωση ύψους 3 ευρώ.

Με την ίδια ρύθμιση τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 σε 7ήμερη βάση, από τις 7 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, σε δύο βάρδιες, ενώ καθιερώνεται η παροχή επιπλέον 20 ευρώ ανά εργαζόμενο σε εμβολιαστικά κέντρα, ΚΟΜΥ και ΕΟΔΥ για την απασχόληση τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Τέλος, η τροπολογία προβλέπει ότι τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, δεν διώκονται ποινικά για γνώμη ή ψήφο που έδωσαν, παρά μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση.

Αντιδράσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την τροπολογία του υπoυργείου Υγείας για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων και αποχωρεί, όπως έκανε γνωστό ο Γιάννης Ραγκούσης από την συνεδρίαση και την ψηφοφορία του συνόλου του νομοσχεδίου του Δικαιοσύνης, στο οποίο και κατατέθηκε.

«Ο κ. Μητσοτάκης πετά την ευθύνη για τα εγκληματικά λάθη στην πανδημία στην Επιτροπή - Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία για ασυλία», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος.

Από την πλευρά της ΝΔ ο Θανάσης Πλεύρης αναφέρθκε στην προστασία των επιστημόνων από τον κανιβαλισμό και τα fake news και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αμφισβητεί την επιτροπή, αφήνοντας υπονοούμενα ότι η τροπολογία κατατίθεται γιατί οι επιστήμονες δεν δίνουν σωστή ψήφο και γνώμη. «Εσείς προσπαθείτε να σπείρετε την αμφιβολία, είστε δειλοί πολιτικά γιατί φεύγετε, καθιστέ να την καταψηφίσετε», είπε.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και το ΚΙΝΑΛ που την καταψηφίζει, ενώ για διχασμό της κοινωνίας κατηγόρησε την κυβέρνηση η Ελληνική Λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ