ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25: Mε το «ακαταδίωκτο» η κυβέρνηση μεταθέτει τις εγκληματικές ευθύνες της

ΜέΡΑ25: Mε το «ακαταδίωκτο» η κυβέρνηση μεταθέτει τις εγκληματικές ευθύνες της
ΙΝΤΙΜΕ

Κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με την τροπολογία για το ακαταδίωκτο που αφορά τις Eπιτροπές των ειδικών για τον κορωνοϊό ασκεί με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Η τελευταία πράξη της "Μητσοτάκης Α.Ε." για την πλήρη μετάθεση των εγκληματικών ευθυνών της, συντελείται μετά την χθεσινή ψήφιση του ενισχυμένου ακαταδίωκτου για τις επιτροπές των ειδικών (Επιστημόνων, Υπηρεσιακή-Πολιτική του Υπουργείου Υγείας και Εμβολιασμού) με το οποίο δεν θα μπορούν να κληθούν ούτε ως μάρτυρες για να καταθέσουν αν χρειαστεί τα μέλη των επιτροπών αυτών», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Όπως επισημαίνεται, η συγκεκριμένη διάταξη «δεν προστατεύει τους επιστήμονες, αντιθέτως τους εκθέτει, αφού ουσιαστικά η κυβέρνηση είναι σαν να λέει ότι τις μέρες που δεν θα φταίνε οι πολίτες, οι νέοι και οι πλατείες, θα ευθύνονται οι ειδικοί, οπότε θεσπίζουμε ένα ακαταδίωκτο ώστε εύκολα η κυβέρνηση να μπορεί να τους "κατηγορεί" πολιτικά, χωρίς κάποιος να μην μπορέσει να αναζητήσει δικαστικά αυτές τις ευθύνες».

Επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι είτε η ίδια, είτε οι διορισμένες διοικήσεις της, που «διώκουν καθημερινά γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία επειδή με τα μέσα προστασίας που δεν είχαν από την πολιτεία, "διασπείρουν τον ιό στα νοσοκομεία". Τόσο ξεδιάντροπα λειτουργεί η "Μητσοτάκης Α.Ε.", μη διστάζοντας και μη δειλιάζοντας μπροστά σε τίποτα».

Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «κανείς δεν διώκεται για έκφραση επιστημονικής γνώμης, αλλά ακόμα και να προσπαθήσει κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο, δεν εμπιστεύεται ο κ. Μητσοτάκης την ελληνική δικαιοσύνη ή μήπως απλώς θέλει να θωρακίσει την κυβέρνησή του από ενδεχόμενες καταθέσεις των μελών των επιτροπές σε άλλες υποθέσεις που μπορεί να ανακύψουν;»

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25, «το πρόβλημα παραμένει και είναι πρόβλημα δημοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ