ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πιερρακάκης: Πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν τα sms

Κορωνοϊός - Πιερρακάκης: Πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν τα sms
Pixabay

Την πλήρη κατάργηση των μετακινήσεων με sms σύντομα προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δε θα χρειάζονται sms, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα sms παρελθόν, είπε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον Ant1, προσθέτοντας πως το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται πως την αρχή για την εν λόγω κουβέντα ξεκίνησε χθες ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι από την άλλη εβδομάδα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ οι πολίτες θα πηγαίνουν στα καταστήματα της εστίασης δίχως SMS.

Καθώς η εστίαση ανοίγει στις 3 Μαϊου, η εν λόγω ημερομηνία θεωρείται πιθανή για την κατάργηση των sms, χωρίς, ωστόσο, με τις σχετικές διευκρινίσεις να αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Σκαι, σημείωσε πως το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις και πως θα μπορούσε αυτό (το sms) να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το sms αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Εμβόλια

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολιασμών, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι από χθες το βράδυ έχει ανοίξει λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα. Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την ηλικιακή ομάδα 40-44, η πλατφόρμα για την οποία θα ανοίξει την Μεγάλη Πέμπτη και η οποία θα εμβολιαστεί επίσης με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49, η οποία όμως θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ο κ. Πιερρακάκης, είπε ακόμη ότι όσοι το επιθυμούν και με δεδομένο ότι από τις 14 Μαΐου θα απελευθερωθούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ακόμη κι αν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση και να κλείσουν ραντεβού σε όποια πόλη ή περιοχή επιθυμούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ