ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Σκέρτσος: Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών

Κορωνοϊός - Σκέρτσος: Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος και αναφέρθηκε στο σχέδιο υπό μελέτη για κατ΄οίκον εμβολιασμό ατόμων από 80- 89 ετών.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο», είπε ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι «αν ήταν στο χέρι μου, θα επέλεγα να εμβολιαστώ με Astrazeneca».

Ως προς τον ενήλικο πληθυσμό την πρώτη δόση έχει ήδη κάνει το 25% και το 10% που είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, έχει κάνει και τη δεύτερη, ενώ επιταχύνεται και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών, με «χιλιάδες 30ρηδες να κλείνουν ραντεβού».

Το τείχος ανοσίας προβλέπεται στο τέλος του καλοκαιριού ενώ ήδη «βλέπουμε αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Σε ό,τι αφορά στην αποστολή sms στο 13033, είπε ότι αυτά θα καταργηθούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαίου, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται.

Επίσης προανήγγειλε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι εργοδότες θα συμπεριληφθούν στη δωρεάν παροχή των self test.

«Δυνατότητα δυναμικής επανεκκίνησης της οικονομίας»

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία, είπε πως τα στοιχεία δείχνουν δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονονομίας δυναμικά, ενώ σήμερα η Αθήνα καταθέτει στην Κομισιόν το τελικό κείμενο του «Ελλάδα 2.0», του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ, ξεκινώντας τη διαδικασία για την απόφαση εκταμίευσης της προκαταβολής των 4,1 δισ. ευρώ.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο που μετασχηματίζει συνολικά τη χώρα υπέρ των νέων, ανέφερε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ο Άκης Σκέρτσος επεσήμανε ότι δεν καταργείται το 8ωρο, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες ήδη δουλεύουν πολύ περισσότερο ενώ ενδέχεται αν συμφωνεί ο εργαζόμενος 2 ώρες να αφαιρούνται ως άδεια.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, είναι φιλεργατικό και δεν πρέπει να μιλάμε με ετικέτες και ταμπέλες. Η αντιπολίτευση αναφέρεται σε αγορά εργασίας του προηγούμενου αιώνα, τόνισε τέλος ο κ. Σκέρτσος συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για σχέδιο που θα στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων και τον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ, όπως είπε θα αυξηθεί ο έλεγχος των εργοδοτών έναντι των εργαζομένων.

«Πρέπει να δούμε τα δικαιώματα για να διευρύνουμε την ποιότητα του εργασιακού βίου», ανέφερε τέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ