ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Κικίλιας: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί
INTIME NEWS/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ικανοποίησή του για την πορεία της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας πως μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών με το AstraZeneca που ξεκίνησαν τη Μ. Τετάρτη, έκανε γνωστό πως ήδη 10.252 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

«Έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 114.873 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 21.706 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη του Πάσχα, 5 Μαΐου, «θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου της AstraZeneca, την χαρακτήρισε «ατυχή».

«Νομίζω ότι έχει ήδη μετανιώσει αυτή τη δήλωση ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και θα περίμενα διορθωτική δήλωσή του. Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας».

Για το επίδομα στους υγειονομικούς

«Δεν έχει υπάρξει μέρα αυτούς τους 15 μήνες, που να μην είναι ο πρωθυπουργός πάνω από τα πράγματα, με πραγματική μέριμνα και συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης μίας πανδημίας και πώς θα τη διαχειριστούμε», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Έχει στηρίξει δημοσίως όλες τις αποφάσεις όλων των επιστημονικών Επιτροπών, όσο δύσκολες και να ήταν, με μέριμνα πάντα τη γρήγορη και ασφαλή περίθαλψη ή εμβολιασμό των πολιτών», συμπλήρωσε.

«Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ήδη έχει μεριμνήσει μία φορά οριζοντίως και έχουν πάρει μπόνους, σας δηλώνω ότι θα το ξανακάνει. Στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους».

«Η ελληνική Κυβέρνηση δια μέσου του Πρωθυπουργού θα μεριμνήσει ξανά στο χρόνο που πρέπει για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι παλεύουν σκληρά, καθημερινά και δεν έχουν σταματήσει, ούτε αυτές τις Άγιες μέρες θα σταματήσουν», σημείωσε.

Για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι

Όπως ανέφερε ο υπουργός, σε εξέλιξη βρίσκονται οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο «εύκολο» εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.

«Σύντομα θα έχουμε καταλήξει και θα ανακοινώσουμε οργανωμένα, δομημένα και με αιτιολόγηση, τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουμε στους συμπολίτες μας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ