ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μονάδες ειδικών επιχειρήσεων εν όψει Πάσχα

Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μονάδες ειδικών επιχειρήσεων εν όψει Πάσχα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ

Μονάδες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού και τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών επισκέφθηκε σήμερα, Μ.Πέμπτη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, εν όψει της εορτής του Πάσχα.

O στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αντήλλαξε ευχές με το προσωπικό και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τους διοικητές και το προσωπικό της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου για την προσπάθεια που κατέβαλαν έως τώρα, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ίδρυσης και ενεργοποίησής της και προέτρεψε για ριζική αλλαγή νοοτροπίας στο έργο που επιτελούν.

Παραλληλα, υπογράμμισε το ρόλο της ΔΕΠ ως μείζονος σχηματισμού ιδιαίτερης βαρύτητας, ο οποίος επιτυγχάνει ενότητα διοικήσεως, ταχύτητα στη λήψη απόφασης, αμεσότητα στην έκδοση και εκτέλεση διαταγών, βέλτιστη αξιοποίηση έμψυχου δυναμικού και διατιθέμενων μέσων, προάγει τη διακλαδικότητα, επιτυγχάνει οικονομία κλίμακος στην προμήθεια υλικών, τυποποίηση της εκπαίδευσης και των διαδικασιών και εξασφαλίζει κοινή επιχειρησιακή αντίληψη.

Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευε ο διοικητής της ΔΕΠ, αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων στη Νέα Πέραμο, το 2ο ΣΥΑΣ και την Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων στο Αεροδρόμιο Μεγάρων, την 31 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων Διάσωσης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, τη ΔΥΚ και το Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων στο Σκαραμαγκά, καθώς και τη 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων στην περιοχή Γουδή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ