ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Φρένο στα SMS – Γκάζι στα εμβόλια

ΣΥΡΙΖΑ: Φρένο στα SMS – Γκάζι στα εμβόλια
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με διπλή στόχευση κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Από τη μια, η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να εξαπολύει βολές εναντίον της επιδημιολογογικής στρατηγικής της κυβέρνησης. Για την ακρίβεια, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει παραμερίσει τους επιστήμονες και ακολουθεί μια αλλοπρόσαλλη τακτική που εξυπηρετεί πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες. Κατά την Κουμουνδούρου, πολλά μέτρα της κυβέρνησης βρίθουν αντιφάσεων και στερούνται λογικής, με αποτέλεσμα να δημιουργούν σύγχυση κι εντέλει κάνουν τους πολίτες να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους ειδικούς.

Τα παιδαγωγικά SMS

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ανοίξει η εστίαση, πράγμα που έκανε η κυβέρνηση. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την κατάργηση του SMS, αφού πλέον δεν έχει νόημα. Στο θέμα επανήλθε ακόμα πιο επιτακτικά η Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι:

«Υπάρχει στα SMS ένας υψηλός συμβολισμός και μια παιδαγωγική λειτουργία, πέρα από το ζήτημα του ελέγχου της κίνησης και του περιορισμού. Ποιος είναι ο συμβολισμός; Ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας. Επειδή είναι υψηλός ο συμβολισμός, φοβάμαι ότι με την τυχόν κατάργηση των SMS, θα δημιουργείτο ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα, να ξεκινήσει το πάρτι, να πάμε να διασκεδάσουμε.»

Ανατριχιαστική ομολογία

Το σχόλιο του ΣΤΥΡΙΖΑ ήταν εξαιρετικά σκληρό:

«Μετά την ανατριχιαστική ομολογία του κ. Γεραπετρίτη πως η κυβέρνηση διατηρεί την απαξιωμένη ανοησία των SMS για να «διαπαιδαγωγεί» - προφανώς σε μια κουλτούρα επιτήρησης - τους πολίτες που έξι μήνες κάνουν θυσίες με το λοκνταουν για να τις χαραμίζει με την ανικανότητα της η κυβέρνηση της ΝΔ, το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να τερματίσει σήμερα κιόλας την υποχρέωση SMS για να βγει κάποιος μια βόλτα στις γιορτές του Πάσχα.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμα ότι:

«Η συνέχιση των SMS αποτελεί χυδαία κοροϊδία στους πολίτες, δεδομένου ότι στις 15 Μαΐου θα τα σταματήσουν μόνο και μόνο για χάρη των τουριστών, ασχέτως επιδημιολογικών δεδομένων.»

Και κατέληξε ως εξής:

«Όσο για τον αυτόκλητο «παιδαγωγό» των πολιτών, ας διεκδικήσει πρώτα μια φορά την ψήφο των πολιτών και μετά να συμπεριφέρεται σαν ιεροδιδάσκαλος της δεκαετίας του ‘60 και να κρίνεται από τους πολίτες.»

Τα εμβόλια

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει τις εκκλήσεις στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Σε συνέντευξή του στο Κόκκινο ο Νίκος Βούτσης είπε:

«Η ευχή μου γι’ αυτές τις δύσκολες ημέρες είναι να βρεθούμε ξανά στο δρόμο υγιείς. Ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί, τα νέα παιδιά να εμβολιαστούν.»

Από τη μεριά του ο Αλέξης Χαρίτσης αφού έκανε το AstraZeneca, έγραψε στο Facebook:

«Ήρθε επιτέλους και η σειρά μου να εμβολιαστώ! Εμβολιαστείτε - προστατεύστε τον εαυτό σας και τους γύρω σας! Χρόνια πολλά! Καλό Πάσχα σε όλες και όλους!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ