ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σηκώνει αυλαία» ο Πολιτισμός: Πότε επιστρέφουν σινεμά, θέατρα, συναυλίες και μουσεία

«Σηκώνει αυλαία» ο Πολιτισμός: Πότε επιστρέφουν σινεμά, θέατρα, συναυλίες και μουσεία
AP Photo/Petros Giannakouris

«Επιστρέφουν» έπειτα από μήνες «σιγής» οι πολιτιστικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των βημάτων σταδιακής άρσης του lockdown.

Πρεμιέρα κάνουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου, ακολουθεί το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων στις 21 Μαΐου και η «σκυτάλη» παραδίδεται στις 28 Μαΐου σε ζωντανές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους.

Τις «ανάσες ελευθερίας» στο χώρο του Πολιτισμού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατόπιν της εισήγησης των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%.

Τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επιστρέφουν στις 28 Μαΐου μόνο για καθήμενους, όχι ορθίους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Παράλληλα, επαναλειτουργούν και τα ωδεία από τις 17 Μαΐου με αναλογία ένα προς ένα, βάσει των ανακοινώσεων του κ. Χαρδαλιά.

Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα επιτρέπει τη σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, καθώς αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου παρατηρείται μόλις δέκα περιφερειακές ενότητες, σε τρεις παραμένει σταθερό και σε 61, περιλαμβανομένων Αττικής και Θεσσαλονίκης υποχωρεί, επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας όμως πως κάθε βήμα πρέπει να συνοδεύεται με απόλυτη προσοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ