ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεννηματά με Σάντσεθ στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Συνάντηση Γεννηματά με Σάντσεθ στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για την πορεία της Ευρώπης αλλά και το ρόλο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών συζήτησαν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, οι οποίοι συναντήθηκαν το απόγευμα στο περιθώριο του Delphi Economic Forum, με την κ. Γεννηματά να χαρακτηρίζει πολύ ενδιαφέρουσα τη συζήτηση.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως «την επόμενη ημέρα από την πανδημία, είναι πολύ σημαντικό εμείς οι σοσιαλιστές να είμαστε πρωταγωνιστές, γιατί υπάρχει η απειλή συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές να οδηγήσουν σε νέα κοινωνική κρίση και σε αδιέξοδα την Ευρώπη».

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ακόμη: «Οφείλουμε λοιπόν να πρωταγωνιστήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης και για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που θα εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση και θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες».

Η κ. Γεννηματά και ο σοσιαλιστής Ισπανός πρωθυπουργός συζήτησαν και για την ανάγκη να επιβληθεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ευρύτερη περιοχή και να αντιμετωπιστεί η επιθετική στάση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ο Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε στην κ. Γεννηματά πως ότι «στην Ελλάδα η πολιτική μου οικογένεια είσαι εσύ».

Κατά τις ίδιες πηγές η κ. Γεννηματά και ο κ. Σάντσεθ έθιξαν στην συζήτησή τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού, την αμοιβαιοποίηση του χρέους που δημιούργησε η πανδημία καθώς και την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ