ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Κικίλιας: Έξι νέες κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Κορωνοϊός - Κικίλιας: Έξι νέες κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να εγκαινιάσει την αναβαθμισμένη Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.).

Με δωρεά της NESTLE ΕΛΛΑΣ, η ΚΕΜ ενισχύθηκε με έξι κλίνες, έξι νεογνικούς-παιδιατρικούς αναπνευστήρες, τρεις θερμοκοιτίδες, αντλίες χορήγησης φαρμάκων, συστήματα στήριξης αντλιών, κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και φορητά οξύμετρα.

Έτσι, αναπτύχθηκαν τρεις νέες κλίνες ΜΕΘ και αναβαθμίστηκαν πλήρως οι άλλες τρεις κλίνες της Μονάδας, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πλήρως λειτουργικές 6 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2020, με ενέργειες του Υπουργού Υγείας, ξεκίνησε η πλήρης επαναλειτουργία του Ε.ΚΑ.Σ.ΚΑ.Π., στο οποίο πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα δύο τακτικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά και βρέφη, ενώ τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Το Κέντρο λειτουργεί με 4 καρδιοχειρουργούς, 6 εντατικολόγους, 23 εξειδικευμένους νοσηλευτές και 3 αναισθησιολόγους.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων, διαπίστωσε την άρτια λειτουργία του και έδωσε συγχαρητήρια στο υγειονομικό προσωπικό που το στελεχώνει, καθώς και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ