ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια - Τι θα γίνει αν αρρωστήσει υποψήφιος των Πανελληνίων

Κεραμέως: Πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια - Τι θα γίνει αν αρρωστήσει υποψήφιος των Πανελληνίων
INTIME

Για το άνοιγμα των φροντιστηρίων των μικρότερων βαθμίδων εκπαίδευσης, αλλά και για το ενδεχόμενο υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων να νοσήσει με κορωνοϊό, μίλησε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες με τους ειδικούς.

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι εφόσον ασθενήσει υποψήφιος στις πανελλαδικές, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

Ερωτηθείσα για το ένα self test που θα διεξάγεται στο εξής κάθε εβδομάδα στα σχολεία, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες.

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια, υποστήριξε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας.

Τόνισε, μάλιστα, ότι μετά το Πανεπιστήμιο Πατρών και τη συγχώνευση τεσσάρων πανεπιστημιακών τμημάτων σε ένα, η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, ανέστειλε 37 πανεπιστημιακά τμήματα που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, υπενθύμισε, ότι από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημόσια ΙΕΚ ενώ για την ελάχιστη βάση εισαγωγής σημείωσε ότι βοηθά να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ