ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Μάρδα για τις επενδύσεις προσφύγων

Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Μάρδα για τις επενδύσεις προσφύγων
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει επενδύσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες.

“Δεν ξέρω αν κάποιος πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με τη συγκεκριμένη δήλωση”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στον Σκαι, και πρόσθεσε πως “αν κάποιος έχει τέτοιο ποσό δεν θα έχει έρθει με τα πόδια από τη Συρία στην Ελλάδα”.

“Πέρα από το ανεδαφικό της δήλωσης Μάρδα υπάρχει και ένα ζήτημα βαθιά ανθρωπιστικό. Αν κάποιος έχει καταθέσεις θα τον βγάλουμε από την Ειδομένη και θα τον βάλουμε σε σπίτι;”, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

“Η κυβέρνηση διώχνει τους επενδυτές, αλλά χρίζει επενδυτές τους πρόσφυγες! Αρκεί να έχουν 250.000 ευρώ και θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση όπως δηλώνει ο υφυπoυργός κ. Μάρδας” αναφέρει μεταξύ άλλων Το Ποτάμι.

Από την Ενωση Κεντρωων ο Γιάννης Καλλιάνος, αναφερει οτι "αντί να υπάρξει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής φιλόξενη σε επενδύσεις, οι κυβερνητικοί παράγοντες αναζητούν επενδύσεις με τα λεφτά των προσφύγων και των μεταναστών. Μήπως γελοιοποιούν με αυτόν τον τρόπο τον όρο "επένδυση";

Επίθεση στον υφυπουργό Εξωτερικών εξαπέλυσε kai ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος,.
“Όταν συνδυάζει αυτή τη ρύθμιση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες τότε δεν ξέρω νομίζω ότι δεν κάνει. Δεν είναι για εδώ πρέπει να πάει αλλού. Πρέπει να πάει στη ΝΑSA. Δεν ξέρω τι του ανήκει πάντως η θέση στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν του ανήκει” δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος στον Σκαι.

Την αποπομπή του κ. Μάρδα από την κυβέρνηση ζήτησε και η Φωτεινή Πιπιλή. “Δεν είναι δυνατό να γίνονται τέτοιες δηλώσεις”, δήλωσε στον Σκαι και πρόσθεσε: “ Ο κ. Μάρδας έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη για το τι σημαίνει ευρωπαϊκή χώρα σχολίασε το στέλεχος της ΝΔ και πρόσθεσε πως ο υπουργός έχει κάνει άλλες 4 με 5 άστοχες δηλώσεις στο παρελθόν, αλλά αυτή σπάει ταμεία”.

Αλλά και ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μάρδα, ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter μια φωτογραφία από την Ειδομένη, λέγοντας: “Πέρσι λιάζονταν, φέτος είναι εν δυνάμει επενδυτές. Η υποκρισία στο μεγαλείο της”.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μάρδας, μιλώντας στο Σκαι, είχε αναφέρει πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, σε μια προσπάθεια αναζήτησης επενδύσεων

Δουλειά μας είναι να ψάχνουμε για ξένες επενδύσεις σε όλο τον κόσμο , τόνισε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε: "Ψάχνουμε παντού, σε όλο τον κόσμο, στη Μέση Ανατολή, στην Άπω Ανατολή και στις ΗΠΑ. Η σκέψη είναι να γίνει μια οικονομική καταγραφή του οικονομικού προφίλ των μεταναστών. Στο σύνολο αυτό, υπάρχουν κάποιοι που έχουν χρήματα σε κάποιες τράπεζες του εξωτερικού. Αυτοί μπορούν να ενταχθούν σε μια ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία αν κάποιος φέρει 250.000 ευρώ στη χώρα, τότε θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση στην αγορά ενός σπιτιού, αλλά και στην άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ τα χρήματα αυτά μέσω κάποιων κινήτρων μπορεί να τα επενδύσει στη χώρα".

"Αν κάποιος Σύρος επιχειρηματίας φέρει ένα τέτοιο ποσό, μπορεί να μεταφερθεί σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι και συγχρόνως να επενδύσει τα χρήματα αυτά στη χώρα, με τη βοήθεια κάποιων κινήτρων", ανέφερε ο κ, Μάρδας και συνέχισε λέγοντας πως τα κέρδη που θα εξασφαλιστούν δεν θα εξαχθούν, αλλά θα παραμείνουν στη χώρα και παράλληλα μπορεί να υπάρχει ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης και προσαρμογής στην κοινωνική ζωή της χώρας για τους ανθρώπους αυτούς.

Διαβάστε επίσης:

Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση για πρόσφυγες που θα επενδύσουν στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ