ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Νέα ένταση για τα πρακτικά της Προανακριτικής

Βουλή: Νέα ένταση για τα πρακτικά της Προανακριτικής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Για δεύτερη φορά προκύπτει θέμα με τα πρακτικά της Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαμαρτύρεται έντονα για το πώς καταγράφηκε στα πρακτικά το τελευταίο μέρος της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα.

Σε ανάρτησή της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής, Θεοδώρα Τζάκρη, αναφέρει:

«Διαπιστώνω από την ανάγνωση των πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης της 25ης Μαϊου της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα, ότι δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών – μελών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.

Σήμερα το πρωί, οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσουμε να ακούσουμε, όπως δικαιούμαστε, το ηχητικό ντοκουμέντο και θα ζητήσουμε την διόρθωση των πρακτικών στο ορθόν.»

Η κ. Τζάκρη προσθέτει ότι:

«Η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προνακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Αυτό αποτελεί επίσης ακραία παράβαση της υποχρέωσης τήρησης αξιόπιστων και έγκυρων πρακτικών κάθε συλλογικού οργάνου, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της τήρησης των πρακτικών από τον πρόεδρο.»

Η ανάρτηση καταλήγει ως εξής:

«Ο πρόεδρος εγγυάται την αυθεντική καταγραφή των όσων διαμείβονται στην Επιτροπή. Δεν κάνει κοπτοραπτική. Ούτε κολάζ στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και στις καταθέσεις των μαρτύρων».

Απάντηση Κελέτση

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Σταύρος Κελέτσης σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες απέρριψε τους ισχυρισμούς περί αλλοίωσης των πρακτικών. Διαβεβαίωσε ότι τηρεί απαρέγκλιτα τον Κανονισμό της Βουλής και πως δεν έχει διαγραφεί τίποτα από την κατάθεση του μάρτυρα, παρά μόνο μια αναφορά στην υγεία του πρώην υπουργού που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να απαλειφθεί επειδή αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Μάλιστα, ο κ. Κελέτσης έριξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θα ζητήσει αύριο από τα κόμματα να ορίσουν εκπρόσωπο τους για να συγκρίνουν την απομαγνητοφώνηση και τα πρακτικά σε όλες τις συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ