ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για επίσκεψη Τσαβούσογλου: Δεν ενημερωθήκαμε επίσημα - Πιθανή η συνάντηση με Μητσοτάκη

Πελώνη για επίσκεψη Τσαβούσογλου: Δεν ενημερωθήκαμε επίσημα - Πιθανή η συνάντηση με Μητσοτάκη
ΙΝΤΙΜΕ

«Η Αθηνά δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση για επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη χωρά μας, στις 31 Μάιου», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ανέφερε ότι είναι σε επαφή οι δυο πλευρές κατόπιν πρόσκλησης του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι αν έρθει και συμπέσουν τα προγράμματα θα γίνει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης διατηρώντας τους όρους πολιτικής και διπλωματικής αβρότητας κατέστησε σαφή την ελληνική ετοιμότητα αλλά και τις προϋποθέσεις:

«Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, βεβαίως, και αν έρθει ο κύριος Τσαβούσογλου έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του, όπως εξάλλου συναντήθηκε ο Πρόεδρος Ερντογάν με τον Υπουργό Εξωτερικών όταν πήγε στην Τουρκία».

Η κυρία Πελώνη συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες πριν την επίσημη εφαρμογή του την 1η Ιουλίου.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, υπάρχει συντονισμός με τις χώρες μέλη της Ε.Ε. σε τεχνικό και νομοθετικό επίπεδο προκείμενου αυτό να είναι δια-λειτουργικό.

Ανέφερε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης και ενθάρρυνσης για όσους θέλουν να ταξιδέψουν.

Σημειώσε ότι ανάλογα με τα ραντεβού της ομάδας 35-39 ετών οπού σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στη συνεχεία και η επόμενη ηλικιακή ομάδα.

«Ευελπιστούμε εντός Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, και για τους 18 άνω» τόνισε η κ. Πελώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ