ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για το «σκοτεινό διάλειμμα» στο Ζάππειο

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για το «σκοτεινό διάλειμμα» στο Ζάππειο
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την αναφορά του στην εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ περί σκοτεινού διαλείμματος το 2015, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής καταλόγισε θράσος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι θύμισε «κομματάρχη σε επαρχιακό καφενείο της δεξιάς με τον εμπρηστικό, ανιστόρητο και διχαστικό του λόγο».

Ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε να κοιταχθεί στον καθρέφτη όταν μιλάει για λαϊκισμό και σχολίασε ότι ιστορία δεν ξαναγράφεται.

«Εξίσωνε την Αριστερά με το φασισμό, που τα έχει δει αυτά γραμμένα; Να εξισώσει τους αγώνες για τη δημοκρατία μιας παράταξης που έδωσε αίμα για τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο με το φασισμό, το μίσος και την ακροδεξιά;», είπε και χαρακτήρισε θράσος την αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε σκοτεινό διάλειμμα αναφορικά με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019.

«Ήταν η κυβέρνηση που κράτησε τη χώρα στην ΕΕ και στο ευρώ, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, που αναβάθμισε το κύρος της χώρας, αυτό ονομάτισε σκοτεινό διάλειμμα;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Είναι σκοτεινό διάλειμμα η διάσωση χώρας από τη χρεοκοπία που η παράταξή σας μας είχε οδηγήσει, η έξοδος από τα μνημόνια, η ρύθμιση του χρέους που μας κράτησε σε αυτή την κρίση, σήμερα με το κεφάλι έξω από το νερό, τα 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, η μείωση ανεργία κατά 10%, τα 37 δις στο μαξιλάρι που κοιμάται ήσυχος σήμερα;».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η ομιλία αυτή του πρωθυπουργού έγινε την ημέρα που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι με απολογητικό λόγο, είπε ότι ήταν λάθος η στάση της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα.

«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι είναι θρασύδειλος και αμετανόητος, με όλους αυτούς που έβγαιναν και έλεγαν βάστα Σόιμπλε. Δεν θα την γράψετε ξανά εσείς την ιστορία. Είναι καταγεγραμμένη και έχει δείξει ότι η προοδευτική παράταξη σε αυτό τον τόπο έδωσε μάχες για την ευημερία στηρίζοντας τους αδύναμους. Μίλησε με θράσος και για τις προοδευτικές δυνάμεις. Δήθεν μιλώντας εξ ονόματός τους. Οι βάστα Σόιμπλε έγιναν προοδευτικοί και εμείς φασίστες. Αλλά ποιος μιλά για προοδευτισμό; Οι μακεδονομάχοι, όταν υπογράφαμε την Συμφωνία Πρεσπών. Η συμφωνία ήταν προς όφελος της χώρας γι αυτό και την τιμά, αλλά την τιμά στα κρυφά», είπε για να συμπληρώσει πως όταν ήρθε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να τον αποκαλέσει με το όνομα της χώρας του. «Άλλη φορά όταν θα μιλά για λαϊκισμό ο κ. Μητσοτάκης ας κοιτά τον καθρέφτη. Δίπλα στον λαϊκισμό θα υπάρχει η λέξη Μακεδονομάχοι και η φωτογραφία Μητσοτάκη», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ