ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύθηκε το πρόβλημα της κάλυψης πνευματικών δικαιωμάτων του Καναλιού της Βουλής

Λύθηκε το πρόβλημα της κάλυψης πνευματικών δικαιωμάτων του Καναλιού της Βουλής
INTIME

Λύση στο χρονίζον πρόβλημα της κάλυψης πνευματικών δικαιωμάτων σκηνοθετών, σεναριογράφων και θεατρικών συγγραφέων από πλευράς του τηλεοπτικού σταθμού του Κοινοβουλίου, έδωσε η Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατόπιν εντατικών διαπραγματεύσεων, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Σώματος Κώστα Τασούλα και του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη, o Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων-Αθηνά, ο οποίος εκπροσωπεί τις ανωτέρω κατηγορίες δημιουργών, αποδέχθηκε μείωση της τάξης του 70,54% ή 226.599 ευρώ επί της αρχικής οφειλής, ενώ συμφωνήθηκε και η διαμόρφωση ενός πλαισίου σταθερών πληρωμών προς αποφυγή νέων καθυστερήσεων.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς διασφαλίζει τους συνεργάτες του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής και επιλύει μια σειρά από διαδικαστικά ζητήματα, ενώ παράλληλα ενισχύει σημαντικά και τους καλλιτέχνες.

Σημειώνεται ότι η εκκρεμότητα αυτή είχε δημιουργήσει σημαντικότατη οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου, αφήνοντας παράλληλα έκθετους και τους ίδιους τους συντελεστές σειράς ψυχαγωγικών και λοιπών εκπομπών που προβάλλονταν στο Κανάλι.

Στη Βουλή επισημαίνουν ότι οι καιροί δεν προσφέρονται ούτε για κωλυσιεργίες ούτε για σπατάλες κι ότι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ η δημόσια διοίκηση και οι θεσμικοί φορείς πρέπει να επιδεικνύουν αξιοπιστία και γρήγορα αντανακλαστικά. Εκφράζεται δε, η ελπίδα το καλό παράδειγμα της Βουλής να βρει μιμητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ