ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας στο CNN Greece: Η πανδημία αλλάζει το οργανόγραμμα του υπουργείου Υγείας

Κικίλιας στο CNN Greece: Η πανδημία αλλάζει το οργανόγραμμα του υπουργείου Υγείας
Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η πανδημία αλλάζει το οργανόγραμμα του υπουργείου Υγείας, δίνοντας έμφαση στην επάρκεια και στον ρόλο των επιστημόνων, ένας σχεδιασμός που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ερώτηση του CNN Greece προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας πρέπει να εξελιχθεί στην επόμενη ημέρα και στη μετά COVID εποχή.

Ο υπουργός, εξήρε για ακόμη μια φορά τον ρόλο των επιστημόνων στη διαχείριση της πανδημίας και στην αμέριστη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης προς το πρόσωπο τους. Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης προς την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό της ρόλο.

Ερωτηθείς, δε, για την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό θανάτων στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι «τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν την Ελλάδα να κατέχει πολύ καλή θέση όσον αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους».

«Όμως δεν πρόκειται για στατιστικά στοιχεία αλλά για ανθρώπινες ζωές» σημείωσε εμφατικά ο υπουργός Υγείας, ο οποίος πολλές φορές έχει αναφερθεί στην αδιαπραγμάτευτη αξία της ανθρώπινης ζωής. Γι’ αυτό, απηύθυνε έκκληση να συνεχισθούν και να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι εμβολιασμοί.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η εκστρατεία «Ελευθερία» με 50 εμβολιασμούς των υγειονομικών μας και σήμερα μετράμε πάνω από 100.000 καθημερινά. Ωστόσο δεν πρέπει να θριαμβολογούμε αν και καταγράφονται εντυπωσιακοί ρυθμοί πρόσθεσε, κάνοντας μνεία στους 4.600 υγειονομικούς που στηρίζουν την εθνική εκστρατεία στο ΕΣΥ και στα 1500 εμβολιαστικά κέντρα.

Την Τετάρτη όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουν τις 102.000 στη χώρα μας. Συνολικά έχουν εμβολιαστεί 5,7 εκατ. πολίτες. Με μια δόση 3,7 εκατ. Ποσοστό 35,51% και με δυο δόσεις 20,39%.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι υπάρχει σαφής βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, με τον κυλιόμενο 7ημερο δείκτη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να καταγράφει 1.472 την ημέρα -υποχωρώντας κάτω από 2.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ