ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Εσφαλμένη η αντιμετώπιση περί αντισυνταγματικότητας

Σακελλαροπούλου για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Εσφαλμένη η αντιμετώπιση περί αντισυνταγματικότητας
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη σημερινή της συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Βαρύνουσας σημασίας είναι η θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών που συζητείται για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Το ζήτημα τέθηκε κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα, Τρίτη, στο πλαίσιο συζήτησης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα και την εικόνα αποκλιμάκωσης στο σύστημα υγείας.

«Πέρα από την προστασία της δημόσιας υγείας το Σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου και την υγεία του. Άρα το όριο της ελευθερίας των επιλογών μας, είναι ο διπλανός μας. Είναι ο άλλος» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας:

«Επομένως είναι πολύ εσφαλμένη αυτή η αντιμετώπιση και δεν νομίζω ότι υποστηρίζεται σοβαρά από συνταγματολόγους. Ιδιαίτερα μάλιστα για ανθρώπους που λειτουργούν, δουλεύουν και επηρεάζουν πάρα πολύ πληθυσμό.»

«Όσο περισσότερο ερχόμαστε σε επαφή με ευπαθείς ομάδες ή με ευρύτερες κατηγορίες του πληθυσμού τόσο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Και σίγουρα είναι μια συζήτηση το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αλλά η επιβολή υποχρεώσεων προκειμένου να μην θίξουμε ακριβώς αυτή την έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης και της αίσθησης της κοινωνικής ευθύνης, νομίζω ότι είναι αυτονόητη», συμπλήρωσε.

«Και γι΄αυτό έχει γίνει αυτή η συζήτηση και σε άλλες χώρες από ότι έχω δει», συνέχισε.

«Ας ελπίσουμε ότι θα συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι ο μόνος δρόμος για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι ο εμβολιασμός ώστε να ανακτήσουμε αυτά τα οποία στερηθήκαμε τόσο καιρό και να έχουμε και μία ασφάλεια για το μέλλον. Γιατί κανείς δεν μπορεί να μας υποσχεθεί κάτι για επόμενα κύματα, όπως οι ερευνητές λένε- ω μη γένοιτο- για το φθινόπωρο», τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ