ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια προς ψήφιση τη Δευτέρα το εργασιακό νομοσχέδιο

Στην Ολομέλεια προς ψήφιση τη Δευτέρα το εργασιακό νομοσχέδιο
INTIME NEWS/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το δρόμο για την Ολομέλεια παίρνει το εργασιακό νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις κομμάτων και συνδικάτων. Το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή και τη Δευτέρα εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ ψήφισαν μόνον οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να ξεκαθαρίσει τη στάση του επί των άρθρων στην Ολομέλεια. Επιφύλαξη εξέφρασε και το ΚΙΝΑΛ, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κάνει το άσπρο – μαύρο, αλλά «ο κόσμος δεν τσιμπά».

Επέμεινε ότι οι περισσότερες διατάξεις είναι υπέρ των εργαζομένων και αναφέρθηκε στη διεύρυνση των γονικών αδειών και στους πατεράδες, στα μέτρα κατά της σεξουαλικής βίας στους χώρους δουλειάς, αλλά την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων υπαλλήλων courier και delivery κλπ.

«Είστε πραγματικά κόμματα που νοιάζεστε για τον εργαζόμενο και θα τα καταψηφίσετε όλα αυτά; Ή μήπως νοιάζεστε για τον εργατοπατερικό συνδικαλισμό και πιο πολύ σας νοιάζει να βγάλετε το κομματικό σας πάθος γιατί είστε σε δύσκολη θέση λόγω αρνητικών δημοσκοπήσεων;» διερωτήθηκε.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σχολιάζοντας τη χθεσινή απεργία εκτίμησε πως από το νομοσχέδιο ενοχλήθηκαν περισσότερο συνδικαλιστές, οι όποιοι βλέπουν να εισάγονται σύγχρονοι ευρωπαϊκοί κανόνες και να περιορίζονται προνόμια και υπερβολές.

Ανέφερε ακόμη, πως η συμμετοχή στην απεργία δεν ήταν μεγάλη, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στις τράπεζες η συμμετοχή ήταν έως 4 %, αντίστοιχη και στα super market, οι αερομεταφορές πραγματοποιήθηκαν κανονικά με εξαίρεση πτήσεις σε μικρά νησιά, στη ΔΕΗ η συμμετοχή ήταν 3,5%, στοn ΔΕΔΔΗΕ 5%, ΕΥΑΘ 8,5%, ενώ μεγαλύτερα ήταν τα ποσοστά στον ΟΤΕ γύρω στο 15% και στα ΕΛΤΑ 15,5%.

«Οι αριθμοί είναι εδώ για να σας υπενθυμίζουν την πραγματικότητα και να σας εκδικούνται», είπε ο υπουργός προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα διαρκέσει τρεις ημέρες, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ