ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Δεν κρύβονται οι παράγοντες που τροφοδοτούν νέους κινδύνους στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

ΚΚΕ: Δεν κρύβονται οι παράγοντες που τροφοδοτούν νέους κινδύνους στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (Φωτογραφία αρχείου) ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού, μιλώντας για "σπάσιμο του πάγου" και για μια πρόσκαιρη "ηρεμία" ενόψει του καλοκαιριού, δεν πρέπει να κρύψει εκείνους τους παράγοντες που τροφοδοτούν νέους μεγάλους κινδύνους στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Οι κίνδυνοι αυτοί απορρέουν από τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων, το παζάρι τους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και το κυνηγητό των εξοπλισμών που οδηγούν στην οικονομική αιμορραγία των λαών», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Πολύ περισσότερο, είναι εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός ότι η ενίσχυση της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της Συνόδου του οποίου έγινε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, θα ωφελήσει την ειρήνη στην περιοχή και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

«Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο στόχος υπηρετεί τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στα οποία μετέχουν ενεργά οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας και συνοδεύεται με λύσεις συνδιαχείρισης των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ