ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Συνδικαλιστές σε μετρό - λεωφορεία γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τους μαθητές

ΝΔ: Συνδικαλιστές σε μετρό - λεωφορεία γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τους μαθητές
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σκληρή ανακοίνωση για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων σε μετρό και λεωφορεία που συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση εξέδωσε η ΝΔ σημειώνοντας ότι μπαίνει σε κίνδυνο η απρόσκοπτη συμμετοχή των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο μετρό και τα λεωφορεία της πρωτεύουσας που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη αποδεικνύουν ότι γράφουν στα παλιά τους παπούτσια την αγωνία και τους κόπους των μαθητών που συμμετέχουν στις εξετάσεις. Χωρίς μετρό όλη την ημέρα και χωρίς λεωφορεία ως τις 9 το πρωί, εκτός από τα βασανιστήρια στα οποία θα υποβληθούν και πάλι τα εκατομμύρια των κατοίκων της Αθήνας για να πάνε στις δουλειές τους, τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σημειώνεται ότι τα παιδιά σύμφωνα με το πρόγραμμα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα ως τις 8 π.μ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της ΝΔ οι συνδικαλιστικές ηγεσίες λαμβάνουν αποφάσεις αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος ιδιαίτερα σε βάρος των νέων παιδιών που βρίσκονται την Τετάρτη μπροστά σε ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής τους ζωής.

«Ανάλογη είναι η εικόνα για την 24ωρη απεργία που αποφάσισαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας για την Τετάρτη. Η ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή είχε προκηρύξει στάση εργασίας με την οποία θα μπορούσε να δηλώσει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας παρότι δεν την αφορά καθώς δεν ρυθμίζει τα του Δημόσιου τομέα! Ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη. Το εύλογο ερώτημα είναι, τι θα πετύχει περισσότερο εκτός από το να ταλαιπωρήσει μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές και γονείς; Σημειώνεται ότι το προεδρείο της ΟΛΜΕ αποφάσισε να ζητήσει την εξαίρεση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την απεργία!» αναφέρει η ΝΔ.

Τέλος ζητά από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να τοποθετηθούν άμεσα απέναντι στις απεργίες και σημειώνει ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμικες προϋποθέσεις για την κήρυξή τους και καταλήγει ότι η αυριανή απεργία επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα των ρυθμίσεων που εισάγονται με το εργασιακό νομοσχέδιο περί ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κατά τις απεργίες στην κοινή ωφέλεια, όπως και απαγόρευσης επαναπροκήρυξης απεργίας που κηρύσσεται παράνομη από τα δικαστήρια.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ