ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live - Βουλή: Η ονομαστική ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Live - Βουλή: Η ονομαστική ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο
INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εν μέσω θύελλας αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ψηφίζεται το εργασιακό νομοσχέδιο από την Ολομέλεια της Βουλής

Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους,με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου.

Ο πρωθυπουργός που πραγματοποίησε τρεις παρεμβάσεις, υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε εκσυγχρονιστικό, σημειώνοντας πως «θέτει κανόνες στη ζούγκλα και ξεπερνά τον μεσαίωνα», ενώ απάντησε στην κριτική για το 8ωρο και τις υπερωρίες, λέγοντας πως όποιος φωνάζει ότι «οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό, έχει πάρει ρεπό από την αλήθεια».

Αναφερόμενος στη στάση της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -μεταξύ άλλων- ανέφερε:

«Απευθύνομαι στην αντιπολίτευση. Και σήμερα επιμένετε να μην μιλάτε για τα άρθρα του νομοσχεδίου. Σας ρωτώ κ. Τσίπρα και κ. Γεννηματά. Θα ψηφίσετε την ψηφιακή κάρτα, που καταργεί την μαύρη και την υποδηλωμένη εργασία; Θα ψηφίσετε την επαγγελματική αποκατάσταση και ασφάλιση των ταχυμεταφορών; Θα ψηφίσετε την εξίσωση εργατοτεχνιτών με υπαλλήλους; Θα ψηφίσετε τους λόγους απαγόρευσης της απόλυσης; Θα πείτε ναι ή όχι στην καθιέρωση της άδειας πατρότητας; Θα αρνηθείτε την απαγόρευση απόλυσης του νέου πατέρα. Τελικά συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι όποιος εργάζεται από απόσταση έχει το δικαίωμα να αποσυνδέεται όταν τελειώνει το ωράριο εργασίας του; θα σας διευκολύνω. Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα. Για να καταδειχθεί η υποκρισία σας, εκτός εάν επιλέξετε τον δρόμο αποχώρησης από την αίθουσα, που μας έχετε συνηθίσει τελευταία».

Δείτε ζωντανά τη ψηφοφορία:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ