ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Αυγενάκης: Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισε η ΝΔ, κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ παρών δήλωσαν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Την ίδια ώρα, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ «πέρασε» η τροπολογία που προβλέπει τη δυνατότητα δημιουργίας «δεύτερων ομάδων» από τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της «Super League Ι».

Κλείνοντας στη συζήτηση ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε πως «ανοίγει» ο δρόμος για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Ομάδα επιτροπής λοιμωξιολόγων, όπως είπε, επεξεργάζεται σχέδιο με βάση τα νέα δεδομένα για την επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου που είχε καταθέσει προ μηνών η «Super League Ι» και είχε μπει στον «πάγο» λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Θα ληφθεί υπόψη η πρόταση για παρουσία μεγαλύτερου αριθμού φιλάθλων βάσει των εμβολιασμένων. Το πρωτόκολλο αυτό θα αποτελέσει, σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, οδηγό και για τα πρωτόκολλα και των υπολοίπων διοργανώσεων και αθλημάτων.

«Δεν είπα ότι θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα γήπεδα, αλλά ότι ανοίγει η συζήτηση μετά την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σήμερα, να δεχτούν να συσταθεί ομάδα, που θα δουλέψει την επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου που είχε καταθέσει η «Super League Ι» με τα νέα δεδομένα. Υπάρχει επίσημη πρόταση από τη «Super League Ι» που λέει «εμείς θέλουμε εμβολιασμένους και περισσότερους αν είναι δυνατόν μες τα γήπεδα», δεν πέφτει κάτω αυτή η πρόταση, την ακούμε. Άλλωστε συνολικά έχει ανοίξει η συζήτηση για κίνητρα και περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους. Η πρόταση έχει έρθει στο δημόσιο διάλογο από τη διοργανώτρια αρχή, που ακούμε με ενδιαφέρον. Όμως θα γίνει η συζήτηση στην ομάδα που θα συσταθεί», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ