ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κοντοζαμάνης: Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την αιμοδοσία

Β. Κοντοζαμάνης: Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την αιμοδοσία
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαβεβαιώσεις για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την αιμοδοσία έδωσε στη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα για την ασφάλεια του μεταγγιζόμενου αίματος, δεν αποσκοπούν σε κανενός είδους διάκριση».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι η οργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας δεν προσφέρεται για πεδίο διεκδίκησης δικαιωμάτων διαφόρων κοινωνικών ομάδων και δεσμεύθηκε πως θα υπάρξει διαδικασία από πλευράς κυβέρνησης να τροποποιηθεί το έντυπο με το σχετικό ερωτηματολόγιο.

Από την πλευρά ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν προχώρησε στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που απαγορεύει σε άτομο με ομοφυλοφιλική σχέση να δώσει αίμα. Έκανε λόγο για «ερωτηματολόγιο της ντροπής» το οποίο πρέπει να αλλάξει και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από όλους όσοι δέχθηκαν τόσο καιρό διακρίσεις.

Στην επισήμανση ότι αυτή η κοινωνική ομάδα, ομοφιλόφιλων και φορέων του AIDS τότε ήταν high risky, αλλα σήμερα δεν θεωρείται high risky προχώρησε ο προεδρεύων της Ολομέλειας, Νικήτας Κακλαμάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ