ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τη ΝΔ την αποπομπή του Ρωμανού για fake news – Εξώδικο Παρασκευόπουλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τη ΝΔ την αποπομπή του Ρωμανού για fake news – Εξώδικο Παρασκευόπουλου
ΙΝΤΙΜΕ

Κλιμακώνει την αντεπίθεσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της αποφυλάκισης του τριανταπεντάχρονου που κατηγορείται για τον ειδεχθή βιασμό και την βαριά κακοποίηση της πεντηντάχρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα.

Δημοσιεύματα έφεραν τον καταζητούμενο (πλέον) να είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Τα δημοσιεύματα αναπαρήχθηκαν από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και από την Ομάδα Αλήθειας, η οποία συνδέεται με το γραφείο Τύπου της Πειραιώς.

Η δήλωση Ηλιόπουλου

Ο Νάσος Ηλιόπουλος με δήλωσή του, ζήτησε την αποπομπή του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, για την αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η ΝΔ για να διαχειριστεί το νέο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ με τον βιαστή στα Πετράλωνα που έχασε μέσα από τα χέρια της, διακινούσε πως είχε αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου.

Τελικά, ούτε με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχε αποφυλακιστεί, ούτε με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αλλά με τις ευνοϊκότερες διατάξεις του παλιού Ποινικού Κώδικα για την έκτιση ποινών και την υφ’ όρων απόλυση.»

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογραμμίζει ότι:

«Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις συκοφαντίες του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ ή θα τον αποπέμψει;»

Δήλωση Παρασκευόπουλου

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στο CNN Greece:

«Η σύνδεση εγκλημάτων που γίνονται σήμερα με τον λεγόμενο νόμο Παρασκευόπουλου δεν έχει καμία βάση[…] Ο νόμος αυτός έπαψε να ισχύει το καλοκαίρι του 2017. Ορίζεται μέσα στο κείμενό του ότι αφορά αποφυλακίσεις που έγιναν τότε. Όλα όσα γράφονται ότι ο νόμος αυτός δήθεν ισχύει και σήμερα είτε επειδή ήταν επιεικέστερος είτε επειδή δεν έχει καταργηθεί, είναι τελείως αναληθή.»

Το εξώδικο

Ο κ. Παρασκευόπουλος απέστειλε εξώδικο στον Νίκο Ρωμανό. Στο εξώδικο ο κ. Παρασκευόπουλος αφού παραθέτει τις αναρτήσεις του κ. Ρωμανού, υπογραμμίζει:

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο φερόμενος ως δράστης αποφυλακίστηκε στις 14 Αυγούστου 2020 με το υπ’ αριθμ. 149/13-8-2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειδοικών Γρεβενών, «σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 προϊσχύσαντος ΠΚ» αφού εξέτισε τέσσερα (4) έτη, πέντε (5) μήνες και ένδεκα (11) ημέρες και του υπολογίστηκαν ευεργετικά 935 ημέρες («μεροκάματα»).

Συνεπώς, ΔΕΝ αποφυλακίστηκε με το «νόμο Παρασκευόπουλου» (4322/2015 και στη συνέχεια 4411/2016) ή με οποιονδήποτε ανάλογο αποσυμφορητικό νόμο ΑΛΛΑ με τις κοινές του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση, οι οποίες ορίζουν διαφορετικούς χρόνους έκτισης και ισχύουν από το 1996 (Ν.2408/1996). […]

Η παραπάνω δήλωσή σας είναι άκρως συκοφαντική για το πρόσωπό μου, το οποίο συνδέετει και με τις παραπάνω δημόσιες αναρτήσεις σας στη συνείδηση των πολιτών με τη διάπραξη στυγερών εγκλημάτων. Η σύνδεση αυτή προκαλεί σε εμένα διαρκώς προβλήματα καθημερινής διαβίωσης και κυκλοφορίας, καθώς συναντώ ανθρώπους, οι οποίοι με αναγνωρίζουν, μου αποδίδουν εγκλήματα και ενίοτε με απειλούν σοβαρά (έχει ασχοληθεί η Αστυνομία). Η προσβολή πολλαπλασιάζεται εξάλλου επειδή αφορά τον υπογράφοντα , πρόσωπο που για πολλές δεκαετίες και από διάφορες θέσεις (καθηγητή Ποινικού Δικαίου, δικηγόρου, Δικαστή σε ανώτατα ειδικά δικαστήρια της χώρας ) υπηρετεί το Δίκαιο. […]»

Το εξώδικο καταλήγει ως εξής:

«Σας καλώ να επανορθώσετε άμεσα αποκαθιστώντας την αλήθεια με γραπτή δήλωσή σας στο ίδιο μέσο με την ιδιότητα του Διευθυντή Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καθώς και να αποφύγετε στο μέλλον οποιαδήποτε ανάλογη συκοφαντική αναφορά στο πρόσωπό μου, αλλιώς επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο μέσο σε βάρος σας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ