ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά – Τσιόδρα για την μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά – Τσιόδρα για την μετάλλαξη Δέλτα
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Συναγερμός φαίνεται πως έχει σημάνει για τη μετάλλαξη Δέλτα –την γνωστή και ως ινδική- με πληροφορίες να αναφέρουν πως στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τα κρούσματα της παραλλαγής που εντοπίστηκαν στη χώρα μας.

Μέρος στη σύσκεψη θα λάβουν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Κρήτης.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας αποκάλυψε πως κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα έχουν εντοπιστεί σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου Δέλτα και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Πληροφορίες του CNN Greece από ομάδα επιδημιολόγων αναφέρει ότι ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης ενδέχεται να αγγίζει τα 20, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή τους.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αρκουμανέας υποστήριξε πως μέχρι το τέλος Αυγούστου, η εν λόγω μετάλλαξη θα έχει κυριαρχήσει στη χώρα μας.

Έκρουσε δε, τον κώδωνα του κινδύνου για όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, λέγοντας παράλληλα ότι το στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται από αυτή τη μετάλλαξη.

«Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» κατέληξε ο κύριος Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ