ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Σκέρτσος: Μέσα στην εβδομάδα οι διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους

Κορωνοϊός - Σκέρτσος: Μέσα στην εβδομάδα οι διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους
INTIME NEWS

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος δήλωσε το Σάββατο ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει από την κυβέρνηση η εξειδίκευση των λεγόμενων διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους πολίτες έναντι της Covid 19.

«Το μήνυμά μας είναι εμβολιασμός και όχι περιορισμός. Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς οι εμβολιασμένοι με μια τουλάχιστον δόση ανέρχονται στο 54% και οι επόμενοι δύο μήνες είναι πολύ κρίσιμοι για την επίτευξη ανοσίας στην κοινότητα», επισήμανε ο κ. Σκέρτσος.

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε πως «το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική».

Πρόσθεσε ότι στις δραστηριότητες υψηλής συνάθροισης «οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα μόνο με εμβολιασμένους ή με όσους έχουν νοσήσει».

«Αντίθετα όποιος επιχειρηματίας επιλεγεί να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με χρήση μάσκας, περιορισμούς στη χωρητικότητα και αποστάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει κάποιου είδους λοταρία ως κίνητρο για εμβολιασμό, απάντησε αρνητικά.

Για τους εμβολιασμούς εφήβων κάτω των 18 ετών, εκτίμησε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει εντός του καλοκαιριού αφού προηγηθεί η σχετική απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών.

Μετάλλαξη Δέλτα: Το στοίχημα για το τείχος ανοσίας και οι διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

Για την απεργία της ΟΛΜΕ

Για τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ την ώρα των εξετάσεων για τα πρότυπα σχολεία τη Δευτέρα, ο υφυπουργός τόνισε ότι είναι αντικοινωνική και υποκρύπτει σκοπιμότητες που θέτουν εμπόδια στην εξέλιξη της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εκσυγχρονίσει το δημόσιο σχολείο και αυτές οι αντιδράσεις βρίσκονται απέναντι στην ανοιχτή δημόσια εκπαίδευση.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι αναμένει από την ΟΛΜΕ να πάρει πίσω την συγκεκριμένη απόφαση.

Μητσοτάκης: Ελπίζω οτι η απεργία της ΟΛΜΕ θα κηρυχθεί παράνομη για να γίνουν κανονικά οι εξετάσεις

Κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως κατά ΟΛΜΕ για υπονόμευση των εξετάσεων στα Πρότυπα Σχολεία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ