ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Γεννηματά: Μαζικός εμβολιασμός, υποχρεωτικότητα σε ειδικές ομάδες και κίνητρα

Κορωνοϊός - Γεννηματά: Μαζικός εμβολιασμός, υποχρεωτικότητα σε ειδικές ομάδες και κίνητρα
Φωτογραφία αρχείου © Intime p.a.

Η μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για ειδικές ομάδες εργαζομένων, οι συστηματικοί έλεγχοι, καθώς και η παροχή κινήτρων προς τους εμβολιασθέντες, είναι η οδός αντιμετώπισης του κορωνοϊού και των μεταλλάξεων, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, από την Κρήτη, όπου και έχει σημάνει συναγερμός για το στέλεχος Δέλτα.

«Είμαστε ακόμη πίσω [στους εμβολιασμούς] και ο φόβος και οι αναστολές που δημιουργήθηκαν στους πολίτες, ιδιαίτερα με τους χειρισμούς με το εμβόλιο Astra Zeneca, πρέπει να ξεπεραστούν με εκστρατεία ενημέρωσης και πειθούς σε στοχευμένα κοινά και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τους νέους, με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ειδικές ομάδες εργαζομένων, αλλά και κίνητρα για τους εμβολιασμένους, όπως και συστηματικούς ελέγχους» επισήμανε η κ. Γεννηματά.

«Όχι άλλα λάθη, η κυβέρνηση να κάνει σωστά τη δουλειά της και όχι να απειλούν οι αρμόδιοι με τοπικά lockdown, είναι καταστροφικό» υπογράμμισε προσερχόμενη στην εκδήλωση με θέμα «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο. Στοίχημα ζωής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ