ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Πολύ λίγη και πολύ αργά η προπληρωμένη κάρτα για τους νέους

Βαρουφάκης: Πολύ λίγη και πολύ αργά η προπληρωμένη κάρτα για τους νέους
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εφαρμογή του μέτρου της χρεωστικής κάρτας για τους νέους, το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, και σε άλλες ευάλωτες ομάδες, ζήτησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μετά από ενάμιση χρόνο δίνει ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ στους νέους είναι κάτι που το χαιρετίζουμε αλλά είναι πολύ λίγο και πολύ αργά», τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας την σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει στη δήλωσή του ότι ο ίδιος και το κόμμα του είχαν προτείνει από την αρχή της πανδημίας να δοθούν προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες για όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς. Είναι κάτι που είχαμε κάνει από το 2015, προσθέτει σε 400.000 ευάλωτες οικογένειες για το σούπερ μάρκετ. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι η κυβέρνηση πήρε το μέτρο αυτό «για να συγκαλύψουν το γεγονός ότι δεν δημιούργησε το δίκτυο των μαζικών τεστ, το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού και αναγκάζεται με αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις να τραβήξει τους νέους να εμβολιαστούν».

Έχει σημασία, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βαρουφάκης, «αυτό το εργαλείο, η προπληρωμένη ψηφιακή κάρτα για την πραγματική ενίσχυση όλων των ευάλωτων και όχι μόνο των νέων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ