ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για σύλληψη Παππά: Δεν αναιρούνται οι βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης

INTIME

Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για την καθυστέρηση της σύλληψης του χρυσαυγίτη και φυγόποινου Χρήστου Παππά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ο κ. Χρυσοχοΐδης έχασε μέσα από τα χέρια του τον Χρήστο Παππά, ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη», και συμπληρώνει ότι «από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

«Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: Να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη. Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το βράδυ της Πέμπτης, αστυνομικοί συνέλαβανστην περιοχή του Ζωγράφου, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβριο του 2020, όταν είχε ολοκληρωθεί η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Χρήστο Παππά έκρυβε στο σπίτι της μία 52χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, που είχε λάβει πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια και η οποία επίσης συνελήφθη.

Μάλιστα, η γυναίκα αυτή ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

Πλέον βρίσκεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε αναλυτικά

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης