Βορίδης: Να περιορίσει η Εκκλησία ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού
Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή επικεντρώνει σε περιοχές με πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και κάλεσε την Εκκλησία να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού που χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να προωθήσουν τις προσωπικές τους απόψεις.
«Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης στον ΣΚΑΪ.
Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σημείωσε ότι ο ίδιος είναι υπέρ σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχουν λυθεί σειρά νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την υπόθεση.
«Δεν εξετάζονται μέτρα τύπου lockdown, υπάρχει επαρκής προστασία μέσω εμβολίου για όποιον θέλει να τη χρησιμοποιήσει τόνισε» για τη νέα άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μεταφέρεται στο κοινωνικό σύνολο η ευθύνη που παίρνει κάποιος να μην εμβολιαστεί.
«Να είμαστε συνεννοημένοι. Δεν πρόκειται να πενταπλασιαστούν τα κρεβάτια (στις ΜΕΘ) επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι ήδη η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις κλίνες αλλά είναι κρίσιμο να ενισχυθεί το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.
Ο κ. Βορίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους καθώς όπως είπε ήδη ακούγονται σχετικές φωνές από επιστήμονες.
SPONSORED
Βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο: Τα τελικά αποτελέσματα και το μήνυμα Χριστοδουλίδη
22:59
«Ανοίγουμε μια νέα σελίδα για την Κύπρο και τον λαό της», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
22:57
Κύπρος: «Οι πολίτες επέλεξαν ασφάλεια και σταθερότητα», λέει η πρόεδρος του ΔΗΣΥ
22:46
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Γιωτόπουλο: Αλληλεγγύη στις οικογένειες θυμάτων της 17 Νοέμβρη
22:34