ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν πήγαμε στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν πήγαμε στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Πειραιά, για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης, Τρύφων Αλεξιάδης και Θοδωρής Δρίτσας αναφέρουν ότι:

«Λάβαμε από τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου πρόσκληση για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία του Πρωθυπουργού. Κοινή μας απόφαση είναι, όχι μόνο να μην παραστούμε, αλλά και να καταγγείλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που για τις ανάγκες της επικοινωνιακής φιέστας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάζει το Κ.Υ. υποστελεχωμένο και μάλιστα «κλέβοντας» υγειονομικό προσωπικό από δομές υγείας γειτονικών δήμων.»

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι:

«H κυβέρνηση αντί να έχει προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, όπως απαιτείται άλλωστε ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, επιλέγει τις αποσπάσεις προσωπικού και την αποψίλωση άλλων ήδη υποστελεχωμένων δομών υγείας. Γεγονός εξωφρενικό αν σκεφτεί κανείς πως το συγκεκριμένο έργο παραδόθηκε σχεδόν έτοιμο από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, και το μόνο που απέμενε να γίνει από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, ήταν να εγκρίνουν το σχέδιο Οργανισμού που κατέθεσε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια τον Ιούλιο του 2019 και να στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν ενέκρινε τον προτεινόμενο Οργανισμό, αλλά αντιθέτως προχώρησε στη σύνταξη νέου, καθυστερώντας έτσι τη λειτουργία του Κ.Υ. και μειώνοντας τις προβλεπόμενες θέσεις προσωπικού, για την πλήρωση των οποίων - μειωμένων - αυτών θέσεων επιλέγει τώρα τη μέθοδο των αποσπάσεων!»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Σε αντίθεση δηλαδή με την πολιτική και το όραμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για μια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα προσέφερε στους πολίτες της περιοχής υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας, αποκατάστασης και βραχείας νοσηλείας, αποσυμφορώντας ταυτόχρονα τα δύο ήδη πολύπαθα νοσοκομεία της περιοχής, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και το Τζάνειο.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ