ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: «Όχι» σε νέο γενικό lockdown - Είμαστε σε διαφορετική φάση

Γεραπετρίτης: «Όχι» σε νέο γενικό lockdown - Είμαστε σε διαφορετική φάση
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αρνητικός απέναντι στο ενδεχόμενο των καθολικών απαγορευτικών μέτρων εμφανίστηκε την Πέμπτη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.

Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, εξήγησε ότι ένα νέο καθολικό lockdown αφενός δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία, αφετέρου βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο λόγω του εμβολίου, που είναι καθολικό αγαθό.

Ο κ. Γεραπετρίτης δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για όλους τους πολίτες, παρόλα αυτά τόνισε ότι δε θα γίνει δυσμενής διάκριση για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σχετική πρόσβαση για όλους, ωστόσο θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.

Για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, σχολίασε ότι με βάση τη σχετική μελέτη της επιτροπής βιοηθικής, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για το πώς θα προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για συγκεκριμένες δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι σε δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, τα μέσα μεταφοράς και την εκπαίδευση. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κρίσιμες μονάδες και δομές.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ