ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Πολάκη: Ο ανεμβολίαστος ανησυχεί για τους εμβολιασμούς

ΝΔ για Πολάκη: Ο ανεμβολίαστος ανησυχεί για τους εμβολιασμούς
ΙΝΤΙΜΕ

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε η Νέα Δημοκρατία τη δήλωση Πολάκη στη Βουλή σχετικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: «Το είδαμε κι αυτό! Τον κ. Πολάκη που έχει ταυτιστεί με τον χυδαίο λόγο, το μίσος ακόμη και με εκκλήσεις για προπηλακισμό πολιτών στη μέση του δρόμου, να καταγγέλλει τον διχασμό! Ο φίλος και συνεργάτης του πιο διχαστικού πολιτικού της μεταπολίτευσης, του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μιλούν λες και οι πολίτες τους μαθαίνουν τώρα.

»Ο κ. Πολάκης μάλιστα εμφανίζεται να ανησυχεί και για την εμβολιαστική προσπάθεια. Κι αυτό τη στιγμή που ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει, παραμένει ανεμβολίαστος και διαδίδει κατά καιρούς διάφορες απίθανες αντιεπιστημονικές θεωρίες. Τώρα κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές με πρόσχημα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, όπως κι ο κ. Τσίπρας που από τη μια μιλάει υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και από την άλλη καταγγέλλει την κυβέρνηση για "βούρδουλα".

»Θα μιλούσαμε για τρικυμία αν δεν επρόκειτο για καθαρή κοροϊδία, όσων έχουν μείνει να τους ακούνε.»

Υπενθυμίζεται ότι παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον αυτοκινητόδρομο Ε 65 στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρός στο επάγγελμα Παύλος Πολάκης επέμεινε στις θέσεις του για τη φαρμακευτική αγωγή κατά του κορωνοϊού.

«Κύριε Μητσοτάκη η ελευθερία μετά τις αστικοδημοκρατικές επαναστάσεις του 17ου και 18ου αιώνα και τις αστικές του 20ου, είναι αυθύπαρκτο αξίωμα της ανθρώπινη ύπαρξης και έτσι καταγράφεται στα Συντάγματα. Δεν είναι προνόμιο το οποίο το ορίζει - την εφαρμογή και εύρος του - εσείς ο πρωθυπουργός ως ελέω θεού μονάρχης του Μεσαίωνα. Το χθεσινό διάγγελμα-μήνυμα διχασμού προωθεί κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό. Κάνει κακό στην εμβολιαστική προσπάθεια. Και είναι η απέλπιδα προσπάθεια να καλύψετε την καταστροφική πορεία της πανδημίας με τους 13.500 θανάτους με τους 8.000 θανάτους εκτός ΜΕΘ και οι 6.000 θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν φέρνατε τα φάρμακα που σας είπαμε. Αυτά για το ένα – μηδέν», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ