ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Το Ταμείο Ανάκαμψης να μην αξιοποιηθεί για το μικροκομματικό συμφέρον της κυβέρνησης

Χαρίτσης: Το Ταμείο Ανάκαμψης να μην αξιοποιηθεί για το μικροκομματικό συμφέρον της κυβέρνησης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε τις δηλώσεις Μητσοτάκης για την έγκριση από την Κομισιόν του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ είπε συγκεκριμένα:

«O κ. Μητσοτάκης επιμένει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους την εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης. Σήμερα πανηγυρίζει για την τυπική έγκριση του ελληνικού σχεδίου. Αυτό που αποκρύπτει όμως είναι ότι η χώρα μας είναι η μοναδική, από τις δώδεκα που έλαβαν έγκριση, για την οποία ζητήθηκαν τροποποιήσεις ώστε να ξεκαθαριστεί ποιοι και μέσω ποιων διαδικασιών θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια του Ταμείου. Κυρίως σε ό,τι αφορά την πρόσβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις χρηματοδοτήσεις. Όπως είχε εξαρχής προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι παραγωγικοί φορείς, αλλά δυστυχώς αγνόησε στην πρότασή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη.»

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ακόμα:

«Οι επαναληπτικές φιέστες της κυβέρνησης υπογραμμίζουν τον κίνδυνο που απειλεί τη χώρα μας: τη μετατροπή του κρίσιμου για την στήριξη και τον μετασχηματισμό της οικονομίας Ταμείου Ανάκαμψης σε εργαλείο πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αυστηρό έλεγχο και την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων ώστε η ευκαιρία αυτή να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας και όχι λίγων και ισχυρών.»

Ιστορική στιγμή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter:

«Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχει εγκριθεί. Τώρα ξεκινάει η σκληρή δουλειά καθώς επιταχύνουμε τα σχέδιά μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στον βιώσιμο, ψηφιακό και χώρο υποδομών, οδηγώντας σε ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους τους πολίτες μας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ