ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαϊτάνης για Τζάκρη: O κ. Τσίπρας να αποκηρύξει τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις στελεχών του

Γαϊτάνης για Τζάκρη: O κ. Τσίπρας να αποκηρύξει τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις στελεχών του
ΙΝΤΙΜΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στα όσα είπε στην Βουλή σχετικά με τα εμβόλια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.

«Η δήλωση της κας Τζάκρη ότι το εμβόλιο βρίσκεται σε στάδιο προσωρινής άδειας, συνιστά υπονόμευση του εμβολιασμού, υπονομεύει την εμπιστοσύνη μεταξύ κοινωνίας και επιστημονικής κοινότητας και προστίθεται σε όσα έχει πει κατά καιρούς ο κ. Πολάκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης και πρόσθεσε:

«O κ. Τσίπρας πρέπει να αποκηρύξει δημοσίως τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις των στελεχών του και να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ψαρεύει στα θολά νερά του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

Τζάκρη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός με ένα εμβόλιο σε στάδιο προσωρινής άδειας

Η κ. Τζάκρη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της υπόθεσης του Νίκου Παππά, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προχωρά σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς με ένα εμβόλιο που βρίσκεται σε στάδιο προσωρινής άδειας, χωρίς να προχωρά σε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το ποιο αναφέρεται.

«Η προανακριτική επιτροπή, το πόρισμα της οποίας συζητάμε σήμερα, αποδείχτηκε περίτρανα ένας ιστορικός αστεϊσμός με τον οποίο η ΝΔ αποπειράθηκε πρόσφορα να αντισταθμίσει πρώτον: την τραγική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού που μαίνεται κι αυτές τις ώρες που συζητάμε σήμερα. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για 20.000 κρούσματα σε λίγες ημέρες στις αρχές του Αυγούστου επειδή εσείς αποτύχατε να φτιάξετε φραγμό ανοσίας με τα εμβόλια. Και τώρα τι βρήκατε ως λύση; Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό -με ένα εμβόλιο που βρίσκεται στο στάδιο προσωρινής άδειας- του συνόλου του γενικευμένου πληθυσμού» επεσήμανε.

«Γιατί ξεκινάτε με το υγειονομικό προσωπικό, αύριο θα πάτε στους δημόσιους υπαλλήλους, μεθαύριο στους ταξιτζήδες, στους δικηγόρους, πού δηλαδή; Στο σύνολο πληθυσμού και για ποιον άλλο λόγο; Για να συγκαλύψετε τα πρωτοφανή σκάνδαλα της Novartis και της Siemens» πρόσθεσε στη συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ