ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη κατά Τσίπρα: Παραλήρημα αποπροσανατοισμού για την Προανακριτική Παππά

Πελώνη κατά Τσίπρα: Παραλήρημα αποπροσανατοισμού για την Προανακριτική Παππά
INTIME NEWS/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης στη Βουλή καταλογίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, στον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την ομιλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιπτροπής για τον Νίκο Παππά

«Με ένα νέο παραλήρημα επί παντός του επιστητού, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποπροσανατολίσει από το βασικό θέμα της σημερινής συζήτησης στη Βουλή που είναι οι "αρμοί" που προσπάθησε να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να στήσει ένα δικό του καθεστώς», σχολιάζει η κυρία Πελώνη.

«Κουνάει το δάχτυλο με περισσό θράσος, αντί να απολογηθεί για τα όσα αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια της Προνακριτικής και οδήγησαν στην πρόταση παραπομπής του στενού συνεργάτη και κορυφαίου υπουργού του, κ. Παππά για ένα βαρύτατο αδίκημα για δημόσιο λειτουργό: την παράβαση καθήκοντος. Γι’ αυτήν θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές», υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Αντί λοιπόν να μιλά για ευτελισμό της δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας, ας κοιτάξει στον καθρέφτη του κι ας θυμηθεί τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησής του».

Στη μυστική ψηφοφορία με κάλπη που θα διεξαχθεί στο τέλος της συνεδρίασης, οι βουλευτές θα κληθούν να αποφασίζουν για την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο Νίκος Παππάς, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΝΔ είχε κάνει λόγο για δικαίωση, καθώς δεν παραπέμφθηκε για το αδίκημα της δωροληψίας, απουσίας επαρκών ενδείξεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ