Αχτσιόγλου: «Ασπιρίνες» Σταϊκούρα για τα χρέη της πανδημίας
Ανανεώθηκε:
«Ασπιρίνες» χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας.
Σε δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει πως η ρύθμιση δεν προβλέπει το βασικό και αναγκαίο, δηλαδή τη διαγραφή μέρους των οφειλών.
«Με δεκάδες δισ. σωρευμένα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων μόνο από την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Σταϊκούρας, που τόσο καιρό αρνούνταν ότι υπάρχει πρόβλημα υπερχρέωσης, σήμερα έταξε ασπιρίνες», αναφέρει και προσθέτει:
«Η ρύθμιση που παρουσίασε για τα χρέη της πανδημίας δεν προβλέπει το βασικό και αναγκαίο: τη διαγραφή μέρους των οφειλών, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να σταθούν όρθιοι το επόμενο διάστημα . Δεν προβλέπει καν ικανό αριθμό δόσεων ώστε να μπορούν οι οφειλέτες να ανταπεξέλθουν».
«Από τη μία σπρώχνουν τους οφειλέτες σε μαζικές πτωχεύσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με το νέο πτωχευτικό και από την άλλη τους κοροϊδεύουν με 36 δόσεις. Την ώρα μάλιστα, που οι υποχρεώσεις τους πολλαπλασιάζονται από την πληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής και τις τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις».
«Από την αρχή της πανδημίας αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της οικονομίας προς όφελος τραπεζών και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».
Να σημειωθεί ότι σήμερα ο κ. Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας τη ρύθμιση στη Βουλή σημείωσε μεταξύ άλλων ότι σε αυτή θα υπαχθούν όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από το Μάρτιο 2020 έως τον Ιούνιο 2021, θα μπουν και νέοι ΚΑΔ και ότι ο μέγιστος αριθμός των δόσεων θα είναι οι 72.
Διαβάστε επίσης: Σταϊκούρας: Ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε έως και 72 δόσεις – Διευρύνονται οι δικαιούχοι
Κόουλ Άλεν: Από gamer σε κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ - Οι αναρτήσεις, οι θεωρίες συνωμοσίας και το ψευδώνυμο
09:36
UNICEF: Το Αφγανιστάν αντιμέτωπο με την απώλεια 25.000 γυναικών υγειονομικών και εκπαιδευτικών
09:36
Επεισόδιο μεταξύ οδηγών στην Κίσσαμο: Ηλικιωμένος βγήκε από όχημα και απείλησε με όπλο 27χρονο
09:31
Τα επόμενα πλάνα ανάπτυξης της Uni Systems και η μεταβολή στρατηγικής του ομίλου Quest
09:30