ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Μαγκιά και ψυχή είναι να προστατεύει κανείς τον εαυτό του και την κοινωνία

Κικίλιας: Μαγκιά και ψυχή είναι να προστατεύει κανείς τον εαυτό του και την κοινωνία
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Έκκληση στους νέους να σπεύσουν να εμβολιαστούν απηύθυνε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από τη Σάμο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Σε ό,τι έχει να κάνει με τους νέους ανθρώπους, με αυτά τα παιδιά τα οποία βγάζουν και ένα παράπονο και μία αντίδραση μερικές φορές, θέλω να τους πω ότι η μάχη, η πίστη και το πάθος για τη ζωή και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, περνούν από το να εμβολιαστούμε και να ξεπεράσουμε την τεράστια κρίση της πανδημίας», τόνισε, απευθυνόμενος προς τη νέα γενιά, στη διάρκεια δηλώσεών του αμέσως μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο του νησιού και πρόσθεσε: «Ο τσαμπουκάς, η αντίδραση και η μάχη να είναι απέναντι στον κορωνοϊό και τις καταστροφικές συνέπειες του».

«Και η μαγκιά και η ψυχή είναι στο πώς προστατεύει κανείς τον εαυτό του, την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συνανθρώπους του, τους εργαζόμενους με τους οποίους δουλεύει μαζί», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Αυτό είναι το μήνυμα προς τη νέα γενιά και τους πιο νέους συμπολίτες μας, τα νέα παιδιά: Ότι δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτή την εθνική προσπάθεια εμβολιασμού, παρά μόνο η ελευθερία τους».

«Να εμβολιαστούμε, να είμαστε ελεύθεροι, να ξαναζήσουμε την ζωή».

Επίσης, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην αυξητική πορεία των εμβολιασμών στο νησί. «Είχαμε μείνει πίσω στη Σάμο στους εμβολιασμούς. Τώρα βλέπω με ευχαρίστηση ότι έχουν ανέβει σε σημαντικό βαθμό τα ποσοστά των εμβολιασμών. Στο νησί υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και η δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες και φυσικά το υγειονομικό μας προσωπικό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Είναι επιβεβλημένο να δείξουμε και να δώσουμε το καλό παράδειγμα, αλλά και να προστατεύσουμε τους ασθενείς μας, τους ανοσοκατεσταλμένους, τους ανθρώπους που έχουν υποκείμενα νοσήματα και έρχονται στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία μας. Οπότε, κάνω έκκληση σε όλο το προσωπικό να εμβολιαστεί».

«Σε ό,τι έχει να κάνει με τους πολίτες και τους διαμένοντες στο νησί, είναι μπροστά μας η καρδιά του καλοκαιριού, ένα σημαντικό κομμάτι της τουριστικής περιόδου. Όλοι θέλουμε να πάει καλά. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να πάει καλά και να αντιμετωπίσουμε τον πολύ μεγάλο κίνδυνο της Covid, είναι να εμβολιαστούμε. Αν πρέπει πλέον να το κάνουμε πόρτα-πόρτα, θα το κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων», συμπλήρωσε και χαρακτήρισε «μεγάλο δώρο της Επιστήμης» τον εμβολιασμό. «Είναι μεγάλη ευκαιρία να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας».

Ο υπουργός Υγείας επισκέπτεται σήμερα τη Σάμο συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου, καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και το Κέντρο Υγείας Σάμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ